Wat zijn inbetweens en waarom kies je ze?

Inbetween gordijnen Advies voor jouw interieur? Kolkman Wonen komt naar je toe!

Zoek je nog naar de finishing touch voor je ramen, maar twijfel je nog welk type raambekleding het beste bij je past? Aan het aantal keuzes zal het niet liggen. Tegenwoordig kun je kiezen voor rolgordijnen, Plissé Shades, Duette® Shades, inbetweens, overgordijnen, jaloezieën, shutters… En dan is het lijstje nog niet eens compleet 😉 Veel van onze klanten kiezen voor inbetweens vanwege de vele mogelijkheden. In deze blog vertel ik je alles over inbetweens, wat het verschil is tussen inbetweens en overgordijnen en wat de voordelen zijn.

Wat zijn inbetweens?

Inbetweens, ook wel inbetween gordijnen genoemd, verklappen hun eigen functie eigenlijk al. Het zit tussen vitrage en overgordijnen in. De voornaamste functie van inbetween gordijnen is dat men vanbinnen nog wel naar buiten kunt kijken, maar van buiten niet naar binnen. Wanneer je veel waarde hecht aan privacy, zijn inbetweens dus een hele goede optie.

Wat is het verschil tussen inbetweens, vitrage en overgordijnen?

Zoals ik net al even noemde zitten inbetweens tussen vitrage en overgordijnen in. Vitrage is dus dunner dan een inbetween gordijn. Wel zijn ze beide lichtdoorlatend en worden ze vaak gekozen vanwege de privacy die ze geven. Inbetweens zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en dessins, terwijl vitrage vaak wit is. Ze zijn dan weer dunner dan overgordijnen, die vooral bedoeld zijn om de ruimte te verduisteren. 

Wat zijn de voordelen van inbetweens?

Inbetween gordijnen zijn erg populair en dat heeft zijn redenen. 

  • Spelen met lichtinval: dankzij de lichtdoorlatende stof wordt daglicht nog gewoon doorgelaten, maar door te variëren met open, halfopen of dichte gordijnen bepaal je zelf de lichtinval in je woning.
  • Inbetweens geven privacy: doordat je zelf nog naar buiten kunt kijken, sluit je jezelf niet helemaal af van de buitenwereld maar ervaar je wel veel privacy. Win-win dus! 
  • Inbetweens geven een luxe en sfeervolle uitstraling aan je huis
  • Je kunt inbetweens goed combineren met overgordijnen, zodat ze samen een mooi geheel vormen.

Samengevat: wanneer kies je voor inbetweens?

Al met al zijn inbetweens de ideale raambekleding wanneer je houdt van privacy, maar wel graag natuurlijk daglicht in je huis hebt. Ze bieden een oplossing voor je thuiskantoor (denk aan de schittering op je computerscherm), maar ook in de keuken en woonkamer staan ze geweldig.

Word je graag geadviseerd over de mogelijkheden? Dan komen we vrijblijvend met stalen bij je langs. Zo kun je de stoffen even echt zien en voelen en kijken wij meteen naar de ruimte. Bel even naar 0578-574460 of maak een afspraak via onderstaande button, dan nemen we z.s.m. contact op voor een afspraak aan huis. Zien we je snel?