De kinderkamer

Van onze blogster Susanne Buitenhuis.
De kinderkamer, een struikelblok voor elk kind dat een moeder heeft die interieur “verslaafd” is. Want die kinderkamer hé, wij moeders struinen daarvoor uren op instagram, pinterest, lezen de woonbladen van de afgelopen 10 jaargangen door en maken vervolgens een volledig plan in ons hoofd! ZO MOET HET WORDEN! We maken moodboards, knippen en plakken alsof we weer terug zijn op de kleuterschool, maar daar is het dan; HET PLAN!! Zo wordt het, niet anders. Bij gratie mag ons kind ‘s avonds in het perfect opgemaakte bedje liggen met zorgvuldig uitgekozen beddengoed, maar…wel stil liggen! En slapen, dat vooral. Slapen in de perfect gestylde kinderkamer!

Zo had ik het bedacht. Tot de realiteit kwam en inmiddels vier kinderen verder ben. Kinderen willen “hun” plekje. Een plek waar ze slapen, maar ook spelen, met vrienden chillen, boos en verdrietig kunnen zijn, even rust hebben en ook, hun eigen spullen uitstallen. Wat voor een ouder mooi is, is niet per definitie voor een kind mooi. En de knutsels en frutsels van onze kinderen die ze met zoveel zorg hebben gemaakt, die willen ze niet weg gooien. Die willen ze bewaren en bewonderen. Maar wat als je kind posters op gaat hangen van zijn of haar favoriete you-tubers? Dan slaat je interieur hart redelijk op hol. ‘Natuurlijk’ zeggen we, ‘mag hoor schat, het is jou plekje’. Maar elke ochtend denk je weer: wanneer begeeft het plakband het waarmee die vreselijke posters zijn opgehangen. Of zal ik dat plakband niet een handje kunnen helpen met begeven? In je hoofd is het een twee strijd tussen die vreselijke niet passende posters en je kind die ze zo zorgvuldig heeft opgehangen.

Dit kon zo niet langer. Ik dacht aan vroeger. De styling genen had ik overduidelijk geërfd van mijn moeder. Toch kreeg ik op mijn kamer de vrije hand. Hoe deed zij dat???? Want mijn kamer, door mij met zorg ingericht MET posters van al mijn favoriete idolen moesten haar ook een doorn in het oog zijn geweest. Maar door mij de vrije hand te geven, kon mijn liefde voor stylen groeien. Op mijn manier en passend bij  mijn leeftijd. Ik had mijn eigen plekje, waar ik helemaal mezelf kon zijn. En dat, dat gun ik mijn kinderen ook.

Dus conclusie; ik kijk nog steeds op instagram en pinterest en maak nog steeds plannen. Maar het perfecte plaatje, dat is eraf. Maak een goeie basis, met vooral veel opbergruimte want hé, we blijven wie we zijn dus die frutsels en prutsels staan ook geweldig mooi IN de kast. Kies veel effen materialen, die ook matchen bij de meest lelijke posters.
Kies voor een neutrale vloer in bijvoorbeeld PVC of vinyl of knal juist lekker met een gaaf tapijt.
Gebruik rustige raamdecoratie zoals een mooi verduisterend rolgordijn (Lekker wat langer slapen misschien? ) of knal juist met een toffe harde kleur rolgordijn.

 

Kies een bureau met leuke opbergbakken of zakken en bedenk dan, wat is de basis gaaf en dan laten we ze hun gang gaan. Onze eigen drang negeren en bedenken, het is hun plek en we creëren hier nieuwe stylisten in wording ?

© 2017 - 2020 Kolkman Wonen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel