Zo… en nu is ons huisje klaar

Raambekleding zorgt net voor dat extra stukje gezelligheid

Van onze blogger Tim Tonk, te volgen op Instagram via @ruhstig

Ik weet het nog goed, 11 jaar geleden, we waren nog maar 21 jaren jong en zetten onze handtekening onder het koopcontract. We hadden ons eerste huis gekocht. Een rijtjeshuis dat voldeed aan onze verwachtingen en nog altijd perfect bij ons past. Inmiddels hebben we de vloer vervangen, zijn er 3 banken de revue gepasseerd en wordt het langzaam tijd om de tuin eens een frisse wind te geven.

Aan het plafond hadden de vorige bewoners een dikke metalen stang gemonteerd. Hieraan hingen dikke crème witte gordijnen. Alles behalve hip. Dus tijd om ons huis die finishing touch te geven, dat extra stukje sfeer, de uitnodigende gezelligheid en natuurlijk privacy. Op zoek naar raamdecoratie!

De zoektocht naar de juiste raambekleding

Net zoals bij vloeren, bestaat raambekleding in verschillende soorten en maten. En kan je het altijd zo luxe en duur maken zoals je zelf wil. Maar welke soorten raambekleding zijn er nou eigenlijk?

Om een goede keuze te maken tussen de diverse raambekleding zijn de kenmerken en uitstraling in een overzicht geplaatst.

Hoe kies je de juiste raambekleding?

 1. Oriënteer je op de markt van de raambekleding.
  Maak je eigen moodboards met behulp van Instagram en Pinterest. (Binnenkort laten we zien hoe je je eigen moodboards kan maken)
 2. Bekijk welke kenmerken van de raambekleding erg belangrijk zijn voor jou.
  Zo vallen er gegarandeerd producten af of komen er zelfs bij.
 3. Bepaal je budget.
  Loop binnen in onze winkel en vraag naar de prijzen. Of vraag online bij ons een offerte aan.
 4. Kies je favoriete raambekleding.
  Je favoriete kenmerken en je budget is bekend. Kies nu het product wat het beste bij je past.
 5. Kies de kleur, dessin en materiaal.
  Bij veel raamdecoratie is er genoeg keuze in kleur, dessin en materiaal. Een van onze mensen komt graag bij je langs om op locatie te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Of kijk eens in je moodboard, is er raamdecoratie die ook gebruikt wordt bij jouw soort vloer, ramen en muur(-kleur)?
 6. Yes! Nu heb je alles bedacht en kunnen we een offerte op maat voor je maken!

Wat kozen wij?

Onze voorkeur ging uit naar een plissé met een isolerende werking. Dan kom je uit op een duette. Met als voordeel dat de privacy en de lichtinval goed te regelen valt. En de duette raamdecoratie is ook nog eens erg netjes geprijsd. Qua kleur hebben we gekozen voor een witte voorkant en een grijze binnenkant. Naast dat het er strak uitziet, is het goed te combineren met allerlei materialen en kleuren.

Inmiddels zijn we 5 jaar verder en hangt de duette raambekleding nog altijd voor de ramen. Het verkleurd nauwelijks door de zon en de bediening blijkt erg stevig te zijn. Kortom de juiste keuze voor ons.

Het kiezen van raambekleding is niet eenvoudig, maar wees niet bang om een keuze te maken. Wij helpen je graag en zoeken samen naar de beste oplossing. Laat je verrassen in het avontuur van raamdecoratie en maak je huis nog gezelliger!

 

 

© 2017 - 2020 Kolkman Wonen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel