Buiten leven!

De klok is weer vooruit, de avonden weer langer. En ook van de eerste warme dagen hebben we al kunnen genieten. Ikzelf geniet enorm van het buitenleven. Mijn tuin is dan ook zeker een verlengde van mijn huis.
Zo’n vijf jaar geleden zijn wij verhuisd, naar een huis met een grote(re) tuin. Een tuin op het noorden, niet ideaal zou je dan denken. Maar als je tuin maar groot genoeg is, geniet je optimaal van de zon! Inmiddels is ons gazon geverticuteerd, de oude bloemknoppen verwijderd uit onze hortensia’s en de heg gesnoeid. De tuinset is weer schoongemaakt en uitgestald, de bloembakken zijn voor een deel gevuld (het kan immers nog gaan vriezen) en de stoep weer schoon gespoten. Wij zijn klaar voor de zomer.  Een zomer waarin ik veel kan genieten van onze tuin met brocante look. Met oude verzamelitems van Marktplaats en dan in de kleur wit of roze. Heerlijk om de tuin in te richten als onze 2e huiskamer. 

Ik heb zin in de zomer!

Van mij mag het weer net zo’n geweldige zomer worden als het afgelopen jaar. Natuurlijk wil je het in zulke warme periodes ook graag koel houden binnenshuis. En dat is, ondanks de extreme hitte, redelijk gelukt door de  screens voor onze ramen. Ideaal! Je houdt immers de meeste warme buiten, je kunt ze ondanks een regenbui gerust laten hangen en je zit lekker privé. Momenteel moet nog één raam voorzien worden van deze screens en als het weer zo’n warme zomer gaat worden, gaat dit zo snel mogelijk gebeuren!

Mijn schoonouders hebben een zonnescherm laten plaatsen over de breedte van hun woning, een meter of 6 breed. Elektrisch bedienbaar natuurlijk, want het is een flinke jongen. Ik ben jaloers, zij hebben gewoon een verwijderbare overkapping hiermee gerealiseerd. Bij prachtig weer houdt het de zon buitenshuis huis en heb je een heerlijke plek om onder te vertoeven, bij slecht weer haal je het scherm binnen en hou je toch het licht in huis.

Zo zie je maar weer, voor ieder wat wils, ik zeg: op naar een mooie lente en zomer!

© 2017 - 2020 Kolkman Wonen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel