Je bent door de “screening” gekomen

Van onze blogger Tim Tonk, te volgen op Instagram via @gewoonbijtim
 

Screens dimmen het zonlicht, maar weren de warmte en inkijk.

Vanuit het pittoreske Schaesberg, diep in het zuiden van Limburg, verhuisde ik op 12-jarige leeftijd naar de andere kant van Landgraaf. We verruilden ons rijtjeshuis voor een half vrijstaand huis van nog geen 2 jaar oud. Aan de achterzijde van de benedenverdieping was het huis voorzien van rolluiken. Maar aan de voorkant was iets wat ik nog nooit had gezien; namelijk screens. Strakgespannen doeken die ons overdag konden beschermen tegen zonnestralen in de televisie. Perfect dus!

Wat zijn screens?

Screens zijn een type zonwering geproduceerd uit doek gemaakt uit glasvezel en pvc coating. Ze hangen aan de buitenkant van de woning voor het raam. Wanneer de screens niet aan de buitenkant gemonteerd kunnen worden, dan kunnen ze nog altijd aan de binnenkant gemonteerd worden.
Met geleiders langs de kozijnen kunnen de screens verticaal op en neer bewegen. Deze verticale beweging kan zowel handmatig als elektronisch geschakeld worden. Het is zelfs mogelijk om hele schema’s te maken op je mobiele telefoon of met regensensoren te werken. 

De screens doen dienst  om warmte buiten te houden in de zomer en warmte binnen te houden in de winter. De doeken van de screens zijn er in ontelbaar aantal kleuren. Je kiest kleur die ook het best bij jouw interieur past. De geleiders zijn ook in diverse RAL kleuren leverbaar. Dit maakt het gehele plaatje compleet.

Daarnaast zijn de screens in verschillende formaten leverbaar en passen ze bijna altijd op je raam. Van klein tot groot.

Hoe kies ik de screens die bij mij passen?
De screens die bij jou passen, zijn de screens die het beste bij jouw interieur passen. Houd er natuurlijk ook rekening mee dat de uitstraling van je huis en de kleuren in je tuin ook van toepassing zijn. Voor nu baseren we de kleurkeuze op basis van het interieur. Hieronder 5 woonstijlen en ons kleuradvies.

 • Scandinavische inrichting met houten meubels
  Dan zijn screens in rustige kleuren iets voor jou. Denk dan aan wit, beige of grijs / antraciet.
   
 • Bohemian inrichting met sprekende kleuren
  Trek dan ook eens die sprekende kleuren (rood, groen, blauw) door naar de screens of kies er juist voor om voor het raam de rust te bewaren met lichte kleuren.
   
 • Stoere industriële inrichting
  Je inrichting is robuust, probeer dan ook dat stoere door te zetten naar de screens. Kies voor stoere kleuren zoals groen, bruin of antraciet. Dat is misschien gedurfd, maar het zal je huis niet misstaan.
   
 • Landelijke klassieke inrichting
  De romantiek komt in jouw huis tegemoet. Kies daarom voor warme kleuren zoals oranjetinten, bruintinten of beige.

  Modern en strakke inrichting
 • Houd het dan ook vooral lekker rustig en strak. Kies voor wit, beige en lichtgrijs.
   

Weet je toch niet zeker welke kleur het beste bij jou past? Vraag dan de medewerkers van Kolkman Wonen om hulp. Zij komen graag kijken op locatie om het juiste advies te geven.

Hoe maak ik de screens schoon?
Eigenlijk hoeven de screens niet heel vaak schoongemaakt te worden. Denk je toch dat je screens toe zijn aan een beurtje? Loop dan bij ons binnen en maak een afspraak voor een onderhoudsbeurt. Zo weet je zeker dat de screens niet beschadigen.

Het kiezen van de juiste kleur screens is niet eenvoudig. Maar durf die keuze te maken en samen met onze styliste kom je er zeker uit. Zo creëer je ook aan de buitenkant de juiste uitstraling!

© 2017 - 2020 Kolkman Wonen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel