Eetkamerstoel transformatie: van Zwart naar Groen

Van onze blogger Tim Tonk, te volgen op Instagram via @tim_tonk

Vorig jaar waren wij op zoek naar 2 mooie eetkamerstoelen die mooi bij onze HK Living draad- en rotan stoelen moesten passen. Tijdens onze zoektocht kwamen we uit bij Leenbakker. Daar stonden ze, 2 mooie zwarte stoelen met spijlen, eigenlijk precies wat we zochten. En nog een geluk, in de aanbieding, want het waren showmodellen. De kleine beschadigingen waren nauwelijks zichtbaar, dus deze stoelen gingen mee naar huis.

Ons interieur is veranderd, wat nu?

Inmiddels is er weer het een en ander veranderd in huis en zou een andere kleur beter bij de stoelen passen. Om de eetkamerstoelen te verven kwamen we uit bij Fusion Mineral Paint. Een mooie range verfkleuren die uitermate geschikt is om aan te brengen op meubels.

Het perfecte kleuradvies kwam van Kolkman Wonen. Hier gaf Annelieke ons advies welke kleur Fusion Mineral Paint het beste bij ons zou passen.

Uiteindelijk kozen we voor de kleur Lichen. Misschien wel het beste te omschrijven als vergrijsd groen, maar toch lekker fris.

https://www.kolkmanwonen.nl/a-56162542/pimp-je-meubels-verf/lichen-500ml/

 

Aan de slag

De verf kwam per pakketpost binnen en het was bijna tijd om te beginnen. Maar eerst nog even boodschappen doen:

  • Verf
  • Kwast of roller
  • Middelgrof schuurpapier voor kaal hout (korrel 150-180)
  • Fijn schuurpapier voor meubels met verf (korrel 220-280)
  • Verfbakje + plastic inlegbakje
  • Roerstokje
  • Doek
  • Ontvetter

 

Stap 1: Meubels schoonmaken

Neem de meubels af middels de doek en de ontvetter. Was dit vervolgens na met lauwwarm water. Gebruik je heet water, dan gaan de poriën van het hout openstaan en trekt het vuil mogelijk naar binnen.

Stap 2: Schuren maar

Schuur de meubels licht op en maak de meubels weer stofvrij.

Stap 3: De verf mag erop

De Fusion Mineral Paint is dusdanig ontworpen dat het gebruiken van een grondverf niet meer nodig is. Het is zelfs mogelijk om maar 1 dekkende laag aan te brengen. In mijn geval heb ik toch gebruik moeten maken van een 2e laag, om de zwarte kleur goed te bedekken.

Voorkom druipers door van boven naar beneden te werken. De verf kun je zo ook mooier verspreiden over het meubel. Verflagen worden op deze manier nooit te dik.

Stap 4: Drogen en klaar

Het geduld wordt nu op de proef gesteld. Want wanneer is de verf droog en kan ik eindelijk mijn meubels gaan testen. Ik hanteer de regel: geeft de verf niet meer af? Wacht dan toch nog 12 uur om de verf optimaal te laten drogen.

Resultaat:

 

Welke kleuren kan ik kiezen?

Er is een grote variatie van kleuren aanwezig in de winkel van Kolkman Wonen. Natuurlijk kan je ook kijken op hun webshop.

https://www.kolkmanwonen.nl/c-4848260/pimp-je-meubels-verf/

 

 

 

Zin om je favoriete meubel een tweede leven te geven? Heel veel succes!

 

 

© 2017 - 2020 Kolkman Wonen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel