De juiste vloer voor een druk gezinsleven

17-09-20 | Vloeren

Je kent het vast wel: de wekker gaat, kids eruit, nog snel alle broodtrommels vullen terwijl manlief net met doorweekte honden de keuken binnenstormt. Je vloekt en tiert dat die honden toch wel éven in de schuur hadden kunnen opdrogen, totdat je kind van 4 nog eens haar beker melk van tafel stoot. Herkenbaar?

Deze dagelijkse situaties horen er nu eenmaal bij. Maar dan is het wél zo fijn dat je een vloer hebt die dit dagelijkse geweld aankan. In deze blog helpen we je bij het kiezen van de beste vloer bij jouw lifestyle!

  1. PVC

Herken je bovenstaande situatie? Dan is PVC met stip de beste vloerkeuze voor jou! PVC  staat voor polyvinylchloride, wat betekent dat de vloer bestaat uit verschillende lagen kunststof. Deze is afgewerkt met een beschermende toplaag. Dat klinkt misschien niet heel natuurlijk, maar dankzij de uitgewerkte technieken van vandaag de dag is PVC bijna niet meer te onderscheiden van echt hout!

Bij het kiezen van je PVC vloer let je vooral op de sterkte van de toplaag. Een goede PVC vloer kan maar liefst 25 jaar meegaan. Dat is inclusief natte hondenpoten, spelende kinderen én omgestoten bekers melk 😉 Meer weten over PVC vloeren? Klik dan hier.

2. Vinyl

Vinyl is een sterke en onderhoudsvriendelijke vloer, die verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren en dessins. Van beton tot houtlook, voor iedere woonstijl zijn genoeg mogelijkheden. Vinyl bestaat, net als PVC, uit meerdere lagen polyvinylchloride. Maar wat is dan het verschil tussen een PVC en een vinyl vloer? Ik leg het je even uit.

Beide vloeren bestaan uit meerdere lagen polyvinylchloride, maar de onderste laag van vinyl is een stuk zachter dan bij PVC. Dit maakt vinyl een soepelere vloer dan PVC. Ondanks de soepelere onderlaag is vinyl een supersterke vloer voor een huishouden met kids en huisdieren.

Verder is vinyl een echte gemaksvloer. Je hoeft hem alleen maar te stofzuigen en af en toe te dweilen. Ook is het goed te combineren met vloerverwarming en voelt het zacht aan aan je voeten. Dat maakt vinyl de waardige nummer 2 in deze lijst! Meer weten over vinyl? Klik dan hier.

3. Een stevig parket

Een houten vloer is misschien niet de eerste vloer waar je aan denkt bij een druk gezinsleven met kids en huisdieren. Toch is een stevig parket met een sterke laklaag een prima deelnemer in dit lijstje.

Kies je voor een houten vloer, dan kies je voor een robuuste vloer met een authentieke uitstraling. Je hebt de keuze uit veel verschillende kleuren, van zwart tot lichtgrijs en van licht eiken tot diep bruin. Je houten vloer zal wat meer onderhoud vragen dan een PVC of vinyl vloer, maar dat weegt niet op tegen de waanzinnige uitstraling van de vloer!

Laat je altijd even informeren in onze winkel over de mogelijkheden van een houten vloer en de verschillende laklagen. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe vloer bestand is tegen het drukke gezinsleven! Meer weten over parket? Klik dan hier.

Voor welke vloer zou jij gaan met kids en huisdieren?

Welke raambekleding past het beste in de badkamer?

Hoe kies ik de juiste raambekleding voor mijn badkamer? Deze vraag horen we vaak! Omdat een badkamer een vochtige ruimte is, hebben veel mensen twijfels bij het kiezen van hun raambekleding. Maar daar gaan wij je bij helpen! Er zijn namelijk genoeg soorten raamdecoratie die perfect zijn voor de...

De gouden tip voor ronde ramen

Een prachtig rond raam in de hal, badkamer of (zoals bij ons) in de keuken geeft je huis echt iets extra's. Maar hoe ga je dit raam voorzien van raamdecoratie of eventueel zonwering? Omdat wij nog niet zo lang in ons nieuwe huis wonen, hangt er bij ons nog...

Maak je huis ready voor het voorjaar!

Hoewel we nu nog even last hebben van een staartje winter, staat het voorjaar snel genoeg voor de deur. Tijd om je huis klaar te maken voor het nieuwe seizoen! Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan goede horren voor de ramen? En geschikte zonwering om je huis koel te houden zodra het echt warm wordt?...

Ontwerp nu je persoonlijke vloerkleed!

Ben je op zoek naar een uniek tapijt, maar is het vaak net niet wat je in gedachten hebt? Lijkt het je tof om je eigen tapijt persoonlijk samen te stellen? Dan heb ik goed nieuws voor je!  Sinds kort werken wij samen met JAB ANSTOETZ, een middelgroot...

De juiste vloer voor een druk gezinsleven

Hoe kies je een sterke vloer bij een druk gezinsleven? Een vloer moet tegen een stootje kunnen en onderhoudsvriendelijk zijn. Check hier onze top 3 voor een sterke vloer!

5x zo maak jij je huis winterklaar!

De dagen worden steeds korter (en kouder!) en wat is er dan fijner dan thuiskomen in een warm, sfeervol huis? Met deze vijf tips tover je je huis binnen no-time om in een warm winterparadijs.

Welke gordijnen kies ik voor de kinderkamer?

Ik wil het C woord zo min mogelijk noemen, maar het feit dat we met z’n allen thuis zitten heeft blijkbaar gezorgd voor een tweede babyboom. En dat betekent ook een kinderkamerboom! Welke gordijnen zijn hiervoor het meest geschikt? Check hier onze tips én een ultieme nr. 1!

Shoplog: met deze tips maak je de keuken knus!

Je ziet het vast wel eens voorbij komen. Een prachtige, nieuwe keuken met een waanzinnig keukenblad, strakke kastjes, helemaal af.. Maar waar is de sfeer? Je zou er misschien niet zo 1, 2, 3 aan denken, maar ook de keuken kan wel wat accessoires gebruiken. Ben jij of ken jij iemand met zo’n kale keuken? Check dan deze tips, er zitten ook goede kadotips tussen 😉

Een vloerkleed kiezen? Dat doe je zo!

Er zijn een heleboel redenen waarom een vloerkleed een must is voor je interieur. Je voeten blijven lekker warm en het loopt ontzettend lekker, maar een vloerkleed zorgt ook voor een betere akoestiek in huis. Bij Kolkman Wonen zet je het ontwerp van je...

Nieuwe openingstijden per 28 augustus

Sinds de Covid-19 situatie merken we dat steeds meer mensen behoefte hebben aan advies aan huis. Daarom zal onze winkel voortaan op dinsdag gesloten zijn, zodat wij bij klanten op bezoek kunnen gaan.

Adres

Kolkman Wonen

Deventerstraat 15A

8171AA Vaassen

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 9:00 - 17:00 uur
Donderdag: 9:00 - 17:00 uur
Vrijdag: 9:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 16:00 uur
Zondag: Gesloten