Welke gordijnen kies ik voor de kinderkamer?

Ik wil het C woord zo min mogelijk benoemen, maar het feit dat we met z’n allen thuis zitten heeft blijkbaar gezorgd voor een tweede babyboom! Waarom hoef ik je niet uit te leggen toch? Je ziet je vrienden niet, kunt geen uitstapjes maken en zit de hele dag met je partner opgescheept.. En ja, van het één komt het ander 

Maarrr wij zouden Kolkman Wonen niet zijn als we geen leuke tips hadden voor deze trend. Want een nieuwe babyboom betekent ook.. een kinderkamerboom! En eerlijk, wat is er nu leuker dan het inrichten van de kinderkamer? Tegenwoordig vind je in bijna iedere interieurzaak wel fantastische items om je kinderkamer mee aan te kleden, maar een goede basis is minstens net zo belangrijk voor een leuke kinderkamer als de accessoires. Welke gordijnen kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor de kinderkamer? Check hier onze tips!

  • Ga voor minimaal 95% verduisterende raambekleding. Met een beetje geluk slapen je kids wat langer uit in het weekend
  • Let goed op welk type raam de kinderkamer heeft. Heb je een draai/kiepraam? Om de kinderkamer goed te kunnen blijven ventileren, is het zaak om raambekleding te kiezen die op het raam bevestigd kan worden. Ook handig als je je beddengoed graag even buiten laat luchten 
  • Kies voor een type raambekleding die je makkelijk kunt schoonmaken. Jij en ik weten allebei dat kinderen niet altijd even voorzichtig zijn met bekertjes drinken en potjes verf. You have been warned..
  • Denk alvast na over de kleurkeuze van je raambekleding. Je hebt vast al een idee hoe je de kinderkamer wilt inrichten met kleedjes, wandhangers en accessoires. Hou je van een drukke inrichting? Ga dan voor een neutrale raambekleding. Zo houd je de basis rustig en kun je helemaal uitpakken met accessoires. Ben je juist niet zo van de frutsels? Overweeg dan eens raambekleding met een rustig patroon. Zo geef je een extra touch aan je kinderkamer, zonder dat het te druk wordt.

Onze ultieme nummer 1

Wat ik je zou aanraden als ultieme nummer 1? Dat zijn Plissé Shades (ook wel plisségordijn). Deze zijn op ieder type raam te plaatsen en zijn ideaal voor draai/kiepramen. Ook zijn Plissé Shades verkrijgbaar in verduisterende stoffen in tal van kleuren en prints. Zo is er voor ieder wat wils, van een rustige neutrale kleur tot een tof printje. Daarnaast bieden Plissé Shades de ‘top-down/bottom-up’ functie. Hiermee kun je ze precies zo hangen waar jij wilt: helemaal bovenaan, onderaan of in het midden. Zo ben jij helemaal de baas over je privacy, lichtinval en uitzicht.

Wil je meer weten over Plissé Shades? Wegens de sluiting van alle niet-essentiële winkels geven wij momenteel advies aan huis. Hoe? Simpel. Je maakt een afspraak via ons contactformulier of stuurt een mail naar info@kolkmanwonen.nl. We bespreken vervolgens je vraag en de mogelijkheden en komen dan bij je langs met stalen uit de winkel. Zo krijg je toch een eerlijk advies op maat. Vraag je liever direct een offerte op maat aan? Dat doe je vrijblijvend via ons offerte-formulier.